27 28 29
30

Tillykke til Virum Go Dream, der vinder guld i overtidsdrama

0

Virum Go Dream vinder den sidste og afgørende DM-finalekamp mod Hørsholm 79’ers og er for andet år i træk danske mestre i basket.

Holdet måtte ud i et sandt drama, da den ordinære spilletid sluttede 44-44, og sejren på 50-48 kom først i hus efter forlænget spilletid.

Flot holdindsats og højt niveau forsvar fra begge holds side skabte en både velspillende og spændende afslutning på finaleserien om det danske mesterskab i basket for kvinder.

Der er fra kampens start ingen tvivl om, at begge hold ved, hvad der står på spil, og at de vil vinde. Der bliver dækket aggressivt op og kæmpet hårdt i forsvaret. Hørsholm kommer klart bedst fra start med en rigtig godt spillende Maria Forsman Pedersen, og efter 5 minutter har Hørsholm bragt sig foran 5-12. Virum kæmper dog hårdt i begge ender og får reduceret til 12-14 inden perioden slutter.

2. periode domineres af Hørsholm. Virum har i hele perioden meget store problemer med angrebet og scorer kun 6 point i alt. Hørsholm kommer til gengæld til gode afslutninger og særligt Ivana Jovanovic er stærk i angrebet. Halvvejs i perioden har Hørsholm således bragt sig foran med 9 point. Virum får i de næste 5 minutter lidt mere skik på spillet, men det forhindrer ikke Hørsholm i at vinde perioden med 6-13 og holdet kan gå til pausen med en føring på 18-27.

Virum starter 3. periode rigtig godt og både Gillian Abshire og Valerie Driscoll får gang i scoringerne. Det betyder en reducering af Hørsholms føring til 5 point. Hørsholm Maria Forsman Pedersen og Ivana Jovanovic svarer dog hurtigt igen og midt i perioden er Hørsholm igen foran med 26-35. Men så vender Virum kampen i form af, at Frederikke Mollerup og Gillian Abshire hver rammer en tre’er og Valerie Driscoll og Gillian Abshire tager bolden til kurven. Hørsholm formår ikke at svare igen, og det betyder, at Virum vinder perioden med 18-8 til stillingen før 4. periode på 36-35.

4. periode bliver meget nervepirrende. Hørsholm viser klart fra 4. periodes start, at de vil vinde kampen. Ivana Jovanovic og Marie-Louise Blyme får sat nogle vigtige scoringer, og midt i perioden har Hørsholm bragt sig foran med 38-44. Virum kæmper godt i forsvaret og holdet kæmper sig sammen tilbage i kampen igen. Der bliver arbejdet hårdt under kurven, og det lykkes for Nikoline Østergaard og Valerie Driscoll at få lagt bolden i. De sidste minutter kæmper begge hold for sejren, dog uden held med deres afslutninger. Det betyder en stilling efter 4. periode på 44-44 og forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid kommer Virum hurtigt foran med meget flotte tre’er fra Gillian Abshire. Hørsholm kæmper for at komme tilbage i kampen, men da holdet ikke formår at lave point på kampens sidste angreb, slutter kampen med en sejr til Virum på 50-48.

Topscorer for Virum GO Dream: Gillian Abshire 20, Valerie Driscoll 12, Nikoline Østergaard 7, Ellen Iversen 5, Frederikke Mollerup 3 og Pauline Louise Lausten 3.

Topscorer fra Hørsholm 79ers: Ivana Jovanovic 17, Maria Forsman Pedersen 8, Marie-Louise Blyme 8, Maryah Sydnor 5, Sandra Lind Þrastardóttir 4, Sara Forsman Pedersen 3 og Line Piechnik 3.