31

Stevnsgade SuperWomen tog sidste stik

0

Det blev Stevnsgade som tog den 4. og sidste semifinaleplads i Dameligaen.

Det skete efter en tredje og afgørende kvartfinale i Lemvig onsdag aften. Her sad hvert hold på en halvleg hver, men det var gæsterne som til sidst var mest effektive og koldblodige. Det gav Stevnsgade sejren på 70-84 og dermed en plads i medaljekampene, men Lemvig for første gang i seks år ikke er med i de afgørende kampe.

I kampens første periode følges holdene godt af i de indledende minutter. Stevnsgade kommer lidt nemmere til pointene end Lemvig, hvilket mest skyldes at værterne er lidt for gæstfrie i forsvaret. Lemvig er alligevel godt med, og midtvejs får hjemmeholdet et lille forspring på 21-14, hvilket blandt andet skyldes en god udnyttelse fra straffelinjen. Perioden slutter lidt rodet spillemæssigt, men Lemvig holder fast i forspringet og går til pause med en føring på 27-19.

I anden periode kommer Lemvig ud med god energi, men alligevel er det som om, de er et skrift bagefter gæsterne. Derfor henter Stevnsgade ind på føringen id første minutter og får afstanden ned på 29-24. Intensiteten og tempoet bliver højere og højere, ind i mellem også for højt til at spillerne kan fastholde styringen på spillet. Der bliver også dømt mange fejl, hvilket bringer spillerne på begge hold til straffelinjen flere gange. Selvom Stevnsgade presser på, så holder Lemvig føringen og mod slutningen trækker de igen lidt fra og holder en afstand på 42-34 ved halvleg.

Efter pausen kommer begge hold godt i gang scoringsmæssigt, men forskellen er at Stevnsgade for alvor begynder at vise skarphed fra 3-pointlinjen, hvor især Hannah Sheikh er varm. Lemvig går derimod tæt på kurven, hvor Kayla Bernsen bruger sin fysik godt. Striben af 3ere fra Stevnsgade lægger et pres på Lemvig, og det stresser værterne, som må se føringen forsvinde. Ved periodens slutning er holdene lige igen med stillingen 60-61.

De sidste ti minutter kommer Stevnsgade bedst ud af og det afgør kampen. Allerede fra periodens start fortsætter gæsterne med at ramme udefra. Lemvig får til gengæld ikke udnyttet sine muligheder under kurven, og samtidig dække Stevnsgade så godt op, at der ikke gives plads til mange åbne skud fra distancen. Resultatet er at Stevnsgade opbygger en føring på omkring ti point, og det tvinger Lemvig til at forcere spillet. Desværre giver det ikke udbytte og det lykkes ikke at skabe ny spænding i kampen. Stevnsgade kan køre en sejr på i hus på baggrund af både effektiv angreb, godt forsvar og synlig rutine på holdet. Lemvig udfordrede i størstedelen af kampen godt, men effektiviteten var for lav og for få spillere ramte det nødvendige niveau på dagen. Samtidig var Stevnsgade set over hele kampen bedst til at håndtere de situationer, hvor man mødte modgang og frustrationer.

Kvartfinaleserien mellem Lemvig og Stevnsgade har været spændende og underholdene, desuden har det været et godt billede på den jævnbyrdighed der er i Dameligaen, hvilket forhåbentlig kan fortsætte i den kommende sæson.