Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun uyuşturucu test sonucu çıktı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında kan, saç ve idrar örnekleri alınan 6 şüpheliyle ilgili Adli Tıp Kurumu tarafından rapor hazırlandı.
Rapora göre, Burak Fahri Yön, Ayşe Tarım ve Şule Naz Öztürk'ün uyuşturucu test sonuçlarının pozitif olduğu belirlendi.
Neda Şahin, Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun sonuçları ise negatif çıktı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermek üzere savcılığa davet edilen Oktay Kaynarca, "Alnım açık, başım dik. Yıllarca uyuşturucu ile mücadele ettim. Her türlü yasal operasyonu destekliyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Sanatçı konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:
"Bu süreçte özellikle görevini kanun/nizam çerçevesinde ve nezaketi elden bırakmadan yapan kolluk kuvvetlerine de teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Hakkımdaki suçlamalara cevap vermeyi bu aşamada gereksiz görüyorum. Zira Adli Tıp Kurumu'ndan yakın bir zamanda gelecek rapor, fazlasıyla bir cevap olacaktır. Rapor geldiği anda kamuoyuyla bizzat paylaşacağım. Kaldı ki uyuşturucu ile mücadele konusunda bugüne kadar katıldığım konferanslar gün gibi ortadadır. Bizler devletini ve milletini seven insanlarız. Bundan bugüne kadar hiç kimsenin şüphesi olmadı, olmayacak ve de olmasın! Uyuşturucu ile mücadele konusunda yargının sonuna kadar arkasında olduğumu ve her türlü faaliyetini desteklediğimi ayrıca belirtmek isterim. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak."
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'na uyuşturucu gözaltısı
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu’nun da aralarında bulunduğu şüpheliler sağlık kontrolüne getirildi
Ünlü isimlere uyuşturucu soruşturması: Oktay Kaynarca ile Emel Müftüoğlu adli kontrolle serbest
Ev hapsi talebi sonrası dikkat çeken tesadüf: Oktay Kaynarca’nın rolü hatırlandı
Gözaltına alınan Oktay Kaynarca’dan ilk açıklama: İfadesi ortaya çıktı
