123ru.net
NRK.no (sport)

Новости за 13.01.2020

Nyland får rival i Aston Villa

NRK.no (sport) 

Den tidligere Liverpool-keeperen Pepe Reina lånes ut til Aston Villa og blir lagkamerat med Norges landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland. Nordmannen er tredjekeeper i Premiere League-klubben, men har fått mye tillit i buret den siste tiden på grunn av store skadeproblemer. At klubben nå låner spanjolen kan imidlertid bety mindre spilletid. Avtalen strekker seg ut sesongen.

Island banka Russland

NRK.no (sport) 

Island slo Russland 34-23 og er i praksis klar for hovudrunden i handball-EM. Island avgjorde i første omgang og leia 18-11 ved pause. Bjarki Mar Elisson, Sigvaldi Gudjohnsson og Alexander Petersson scora 6 mål kvar for Island. Island slo Danmark i første kamp, og møter Ungarn onsdag. Dermed blir Island ein av Norges motstandarar i hovudrunden, der også Sverige og Danmark kan hamne.

Ferdig i Barcelona

NRK.no (sport) 

Ernesto Valverde er ferdig som manager i Barcelona, ifølge den spanske avisen Marca. 55-åringen har vært klubbens trener i 2,5 år og hadde fem måneder igjen av kontrakten. Men som følge av svake resulatater skal han i dag ha fått beskjed av klubbens president Josep Maria Bartomeu om at han ikke lenger har noen framtid i den spanske klubben.
Tangerte verdensrekorden

NRK.no (sport) 

Magnus Carlsen tangerte verdensrekorden for den lengste rekken uten tap, da han i dag spilte sitt langsjakkparti nummer 110 uten nederlag. Med remis mot amerikanske Jeffery Xiong kom nordmannen opp i samme antall kamper på rad uten tap som den nederlandsk-russiske stormesteren Sergej Tiviakov klarte i sin tid. – Det å gå langt over 100 partier uten å tape, med mange turneringstriumfer langs den veien, er absolutt uhyre imponerende og overbevisende, sier NRKs sjakkekspert, Torstein Bae.

Rettssaka mot Diack utsett

NRK.no (sport) 

Rettssaka mot den tidlegare internasjonale friidrettspresidenten Lamine Diack er utsett inntil vidare, og kan tidlegast ta til i juni. Diack (86) var president i IAAF (det internasjonale friidrettsforbundet) frå 1999 til 2015, og er etterforska for skuldingar om at han skal ha teke imot millionar av dollar for å dekke over positive dopingprøver frå 23 russiske utøvarar. Det er Frankrikes økonomi-politi som har etterforska Diack i fire år. Rettssaka er utsett på grunn av opplysningar som nyleg har kome fram.

Trenger poeng - kjører super-G

NRK.no (sport) 

Henrik Kristoffersen kommer til å kjøre kombinasjon og åpner for å kjøre super-G i Hinterstoder-helgen som er i månedsskiftet februar/mars. Alpinisten fra Rælingen leder verdenscupen sammenlagt, men trenger alle poengene han kan få for å sikre sin første sammenlagtkule.

U21-landslagsspiller klar for FKH

NRK.no (sport) 

Ulrik Fredriksen går fra Sogndal til Haugesund, skriver FKH på sine hjemmesider. U21-landslagsspilleren har signert en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2023. – Ulrik er en spiller som har tatt veldig store steg de siste årene og etablert seg i midtforsvaret på det norske U21-landslaget. Han er en allsidig spiller, men vi ønsker å dyrke Ulrik som midtstopper og mener at det er der han har det største potensialet, sier sportslig leder i klubben Eirik Opedal.

Klæbo friskmeldt til v-cup

NRK.no (sport) 

Johannes Høsflot Klæbo er kvitt forkjølelsen og klar til verdenscuprennene i Nove Mesto kommende helg, bekrefter Norges Skiforbund. Kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt er i ferd med å utvikle seg til en tett duell mellom Klæbo og Aleksandr Bolsjunov. 75 poeng skiller i russerens favør foran rennene i Tsjekkia.


Brennhet Ruud nær familierekord

NRK.no (sport) 

Casper Ruud er for første gang inne blant de 50 beste tennisspillerne i verden. På den ferske ATP-rankingen ligger 21-åringen på 46.-plass. Pappa Christian var på sitt beste på 39.-plass i 1995. Snarøya-gutten har gjort et byks på sju plasser etter fremragende spill i ATP Cup i januar. Ruud har åpnet året mye sterkere enn i fjor, og Snarøya-gutten fortalte i et NRK-intervju at fjorårets hardkjør holdt på å ta knekken på ham.

Hopperne sitter fast i Italia

NRK.no (sport) 

Et fly med motorproblemer skaper trøbbel for hopplandslagets retur til Norge etter helgens verdenscuprenn i italienske Val di Fiemme. – Dette blir en krevende hjemreise. Flyet i dag tidlig ble kansellert på grunn av motorfeil. Alle måtte ut av flyet og sjekke inn på nytt, sier Stöckl til skiforbundet.no. Hopperne oppholdt seg ved 14.30-tiden fortsatt på flyplassen, men hadde ikke fått noen ny beskjed om når de kommer seg hjem.

Jakob Ingebrigtsen månedens utøver

NRK.no (sport) 

Jakob Ingebrigtsen er kåret til månedens utøver i europeisk friidrett for desember. 19-åringen fikk utmerkelsen fordi han vant U20-klassen under EM i terrengløp for fjerde gang på rad. Han fikk også utmerkelsen i juli i fjor.

Stahre presentert i Sarpsborg

NRK.no (sport) 

Mikael Stahre møtte pressen som ny trener i Sarpsborg 08 mandag. Stahre har lang fartstid som trener og er mest kjent for å ha ført AIK til serie- og cupgull. Svensken forteller at han har fulgt klubben over tid. – Dette er en klubb som vil noe, som vil framover, som jobber hardt og setter de idrettslige vurderingene og lagarbeid høyt, sier han.

Ruud tapte på New Zealand

NRK.no (sport) 

Casper Ruud tapte 1-2 i sett mot franske Ugo Humbert i ATP-turneringa i Aucland på New Zealand. Kampen var lenge jamnspelt, men franskmannen blei for sterk i det tredje settet. Humbert låg som nummer 56 på verdsrankinga før rankinga blir oppdatert måndag, medan Ruud låg tre plassar høgare.

Nytt tap for Zuccarello

NRK.no (sport) 

Mats Zuccarellos Minnesota Wild gjekk på eit nytt tap heime mot Vancouver Canucks søndag. Dermed har laget tapt fem av dei seks siste kampane i NHL. Kampen endte 1-4 og Zuccarello fekk litt over 15 minutt på isen.

Ronaldo sendte Juventus til topps

NRK.no (sport) 

Juventus vant 2-1 over Roma søndag kveld. En scoring av Merih Demiral og en Cristiano Ronaldo var nok til at Juventus klatret forbi Inter på tabelltopp i den italienske serien. Juventus har to poeng ned til andreplass etter 19 kamper.

Real Madrid vant supercupen

NRK.no (sport) 

Real Madrid slo byrival Atlético Madrid på straffesparkkonkurranse i den spanske supercupfinalen. Etter 120 målløse minutter skulle byderbyet avgjøres på straffer, og der fikk lillebror Atletico den verst tenkelig starten. Saúl Ñíguez og Thomas Partey bommet på lagets to første straffer, og da kunne Real-kaptein Sergio Ramos juble for seier da han satte inn de hvitkleddes fjerde straffe.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.