123ru.net
EuropaLibera.org

PPE ar putea decide miercuri excluderea Fidesz

00
PPE ar putea decide miercuri excluderea Fidesz

Săptămâna aceasta, partidul de guvernământ din Ungaria ar putea fi exclus din PPE, cel mai puternic partid european, după ce conducerea Popular Europenilor a acceptat să discute miercuri o cerere de excludere a liderului PPE Ungaria, Tamás Deutsch, acuzat de o „radicalizare” inacceptabilă a discursului său.

„În interviuri, el compară în continuare insistența PPE asupra statului de drept cu opresiunea nazistă și comunistă. Compararea sprijinului nostru pentru statul de drept cu metodele Gestapo sau staliniste este o insultă pentru toți cei din Grupul PPE. Compararea Uniunii Europene cu opresiunea nazistă sau comunistă este o denaturare flagrantă și intolerabilă a faptelor istorice și o insultă și denigrare a milioanelor de victime ale nazismului și comunismului (…)” se afirmă în scrisoarea deputaților europeni, care a provocat reuniunea de miercuri.

Fidesz, partidul premierului Ludovic Orban este suspendat de mai bine de un an din fracțiunea PPE dar excluderea partidului s-a lovit până acum de indecizia principalului grup, format de deputații germani. Aceștia vor discuta însă marți întreaga dispută provocată de Deustch, după interviul acordat de acesta publicației cehe Echo24, în care afirmă că Fidesz este „ultimul bastion al adevăratelor valori conservatoare în PPE”, și că la baza conflictelor din UE s-ar afla de fapt „lupta pentru sau împotriva imigrației” și implicit a miliardarului american, de origine ungară, George Soros. Filantropul american a fost transformat de Fidesz și premierul Viktor Orban în ținta unei campanii naționaliste și anti-semite care durează de ani de zile.

Мобильный 6
Загрузка...
Комментарии для сайта Cackle

Russian.city

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Новости России