123ru.net
World News in Serbian

Због вређања Мухамеда на Фејсбуку четворо мртвих

04

Најмање четири особе су погинуле, а на десетине је повређено, након што су снаге безбедности...

Због вређања Мухамеда на Фејсбуку четворо мртвих

Најмање четири особе су погинуле, а на десетине је повређено, након што су снаге безбедности Бангладеша отвориле ватру како би растерале на стотине муслимана који су протестовали због објаве на Фејсбуку која вређа исламског пророка Мухамеда, саопштила је полиција.

Локални шеф полиције Саркар Мохамад Каисар је изјавио да је до насиља дошло у Борханудину, у јужном дистрикту Бхола, када су љутити демонстранти тражили казну за једног хиндуисту који је, наводно, оставио увредљив коментар на Фејсбуку.

Он је негирао да је оставио коментар, истакавши да му је Фејсбук профил хакован, пренео је АП.

Каисар је рекао да је, након изјаве коју је дао хиндуиста, полиција ухапсила три особе због наводног хаковања његовог профила на Фејсбуку.

У Бангладешу већину чине муслимани, а мањинске групе кажу да се суочавају са дискриминацијом, навела је агенција.

Због вређања Мухамеда на Фејсбуку четворо мртвих

Комментарии для сайта Cackle
123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.