123ru.net
World News in Norwegian

Новости за 17.03.2019

Nordstad Moen med sterk halvmaraton

NRK.no (sport) 

Sondre Nordstad Moen sprang halvmaraton på 1.01.18 i polske Gdynia i dag. Det er den nest raskaste tida for ein nordmann nokosinne, og den sjuande beste av ein europear i år, melder friidrett.no. – Det var vanskeleg å halde jamn fart i vinden, sa Moen.
– Barn av IS-kvinner må få hjelp

NRK.no 

Biskop i Møre, Ingeborg Midttømme meiner styresmaktene må hjelpe barn av norske IS-kvinner heim til Noreg. – Barna må få den hjelpa og omsorga dei har krav på, seier biskopen.

- Humoreliten i Norge er en runkering

Dagbladet  

Komiker Trine Lise Olsen mener det norske humormiljøet er en «gutteklubb». Selv har hun kvotert kvinnelige kolleger inn på scenen siden 2017.

– USA vil beholde 1000 soldater

NRK.no 

USA jobber med planer om å la en styrke på 1000 soldater bli værende i Syria, opplyser kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet til Wall Street Journal. Det er stikk i strid med hva president Donald Trump sa for noen måneder siden.


Krigen som har kostet

Dagsavisen 

Oilers er klare for semifinaler i NM, men skadelisten er full av gode spillere. Sportsdirektør Pål Higson håper likevel at det skal lysne til semifialene tar til mot helgen.

Åtte av ti sparer feil

Dagbladet  

Få er villige til å ta risiko med sparepengene sine, viser fersk undersøkelse. Hele åtte av ti nordmenn synes det er tryggere å spare på bankkonto. Et tapsprosjekt, fastslår ekspertene.

Et feministisk testamente

Dagbladet  

Carolee Schneemann var en feminismens forkjemper før feminisme i det hele tatt var et begrep i kunstverdenen. Denne måneden døde hun, 79 år gammel.

Oilers klare for semifinalen

Dagsavisen 

Oilers vant 2-0 i Sparta Amfi søndag og er klare for NM-semifinaler etter fire strake seirer. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

Slinningsbålet miste verdsrekorden

NRK.no 

Det spektakulære Slinningsbålet i Ålesund har ikkje lenger rekorden for verdas høgste bål. Laurdag kveld stakk eit megabål i Austerrike av med tittelen.

Åtte drept i angrep mot militærleir

NRK.no 

Jihadistiske opprørere er mistenkt for å stå bak et angrep mot en militærleir sentralt i Mali. Minst åtte er drept, melder militærkilder. Biler og motorsykler ble brukt da væpnede opprørere stormet leiren i Dioura i regionen Mopti.

– Samspillet vil bare bli bedre

Dagsavisen 

Axel Andresson har vært Vikings defensive anker denne oppkjøringen, og selv om laget har sluppet inn nesten to mål i snitt sier islendingen at folk ikke trenger å bekymre seg for at forsvarsleddet ikke skal sitte.

Stavanger tredje lag klar for semifinale

Dagsavisen 

Stavanger Oilers tok seg til semifinale i NM-sluttspillet i ishockey med 2-0 over Sparta søndag. Lillehammer tvang fram et sjuende oppgjør ved å vinne 6-3 over Frisk Asker.

Dødsulykke i Storfjord

NRK.no 

Politiet bekrefter nå at en person mista livet i den alvorlige trafikkulykka på E6 i Storfjord i Troms. En person er sendt til legevakt. Det var en personbil og en lastebil som kolliderte søndag ettermiddag.

Stavanger Oilers klare for NM-semifinale

Verdens Gang 

(Sparta-Stavanger Oilers 0–2, 2–4 sammenlagt) Sparta måtte vinne. Det klarte de ikke. Dermed er Stavanger Oilers klare for semifinale i sluttspillet.

Juventus tapte uten Ronaldo

NRK.no (sport) 

Juventus sto uten tap i Serie A før søndagens bortemøte med Genoa. To kjappe scoringer mot slutten av kampen endret på det. Torino-laget leder likevel Serie A med hele 15 poeng ned til Napoli.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.