123ru.net
World News in Norwegian

Новости за 17.01.2019

Engangsstønaden økes

NRK.no 

Regjeringen vil øke engangsstønaden ved fødsel og adopsjon til 1G. Det betyr at stønaden stiger fra dagens sum på 83 140 kroner til 96 833 kroner.

Andresen-døtrene overvåket i barnehagen

Dagbladet  

Kidnappingssaken på Lørenskog har vekket gufne minner for eiendomsutvikler Kristin Andresen. Nå forteller hun om da to av Norges rikeste arvinger ble overvåket av kriminelle i barnehagen - og slår alarm om naive nordmenn.
Satset alt og tapte

Dagbladet  

Han har blitt rost for sitt mot, men Knut Arild Hareide vil særlig huskes for at han tok grep for seint, mener avisredaktører.

Derfor ble Rybak skjermet

Dagbladet  

Alexander Rybak er glad for at han slipper Eurovision-kjør i 2019. Nå jobber 32-åringen med sin egen musikal, men utelukker ikke nye sprell i Grand Prix-regi.


MDG slakter klimaprofilen

NRK.no 

Miljøpartiet de Grønne slakter klimaprofilen i den nye plattformen. - Den er en stor seier for oljelobbyen. Her har de fått enda mer enn i Jeløya-plattformen. Dette kan ikke kalles ambisiøs klimapolitikk, skriver partiet i en pressemelding.

Stor regjeringsmotstand i KrF

NRK.no 

Etter det VG erfarer 17 stemte av medlemmene i KrFs sentralstyre mot den nye regjeringsplattformen, mens 19 stemte for å godkjenne den. De var altså én stemme fra å være delt på midten.

Håndball-VM:Danmark slo Noreg 30–26

NRK.no 

Dommaren avslutta kampen og det ble dansk siger med fire mål over Noreg. Dei norske herrane løfta seg dei siste 15 minutt av kampen og henta inn del av det store forspranget til danskane. Men danskane vart totalt sett eit nummer for store for Noreg.

Danmark 30 – 26 Norge

NRK.no 

Dommaren avslutta kampen og det blir dansk siger med fire mål på Norge. Dei norske herrane løfta seg dei siste 15 minutt av kampen og henta inn det store forspranget til danskane. Men danskane vart totalt sett eit nummer for store for Norge.

Slik vil regjeringen endre abortloven

NRK.no 

Kjell Ingolf Ropstad lovet KrF en historisk mulighet til å endre abortloven om de gikk inn i Erna Solbergs regjering. Men partiet tapte slaget om det de har kalt «sorteringsparagrafen».

Venstre vil fjerne forskjellene

NRK.no 

Venstres leder, Trine Skei Grande var opptatt av å snakke om regjeringens planer for barn og unge da regjeringsplattformen var klar. – Vi vil at dagens barn skal få vokse opp i et samfunn med minst mulig forskjeller, sa hun.

Redningsaksjon avslutta i Geiranger

NRK.no 

Politiet melder at redningsaksjonen etter skredet i Geiranger i ettermiddag, er avslutta. Det vart først meldt at to bilar kunne vere i skredet, men etter fleire timar med søking er konklusjonen at det ikkje er teikn til at nokon vart tatt av skredet.

Redningsaksjonen er avslutta

NRK.no 

Politiet melder at redningsaksjonen etter skredet i Geiranger i ettermiddag er avslutta. Det vart først meldt at to bilar kunne vere i skredet, men etter fleire timar med søking er konklusjonen at det ikkje er teikn til at nokon vart tatt av skredet.

KrF med bioteknologi-seier

NRK.no 

KrF fikk gjennomslag i sitt syn på at regjeringen ikke kan endre bioteknologiloven, med mindre de fire partiene er enige om det. Dermed blir eggdonasjon og assistert befruktning av enslige ikke blir tillatt, slik stortingsflertallet har gått inn for.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.