123ru.net
World News in Croatian

Одинокая Леся Никитюк потрогала нежные шары буйвола: "Просто бомбисимо"

Прожарка Ксении Собчак и сольный концерт Юлии Ахмедовой 8 марта на ТНТ!

Владимир Путин поздравил россиянок с Международным женским днем

Лучшие предприятия ГК «ЛокоТех» наградили в Москве

Russian.city

Новости за 31.12.2020

Borrell: Otvoriti kamp 'Bira' bez odgađanja

Vijesti.ba 

"Svjedoci smo ozbiljne migrantske humanitarne krize u BiH. Preko 900 migranata ostavljeni su bez smještaja u teškim zimskim uslovima nakon zatvaranja prihvatnog centra Lipa.
Ličnost godine Vijesti.ba: Jasmila Žbanić

Vijesti.ba 

Izabrati ličnost godine u godini na izmaku, koja je obilježena pandemijom korona virusa u cijelom svijetu, iznimno je teško. Međutim, jedna osoba posebno se istakla.

EK: Poruka vlastima u BiH je veoma jasna

Vijesti.ba 

Potpredsjednik Evropske komisije i visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell i komesarka za unutrašnje poslove Ylva Johansson danas su razgovarali sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine...Sutra postavljanje šatora za migrante u Lipi

Vijesti.ba 

Sukladno odluci Predsjedništva BiH, danas 31. 12. 2020. godine u kasnim poslijepodnevnim satima, Oružane snage Bosne i Hercegovine pristupile su pripremi vojnih šatora te će se sutra ujutro uputiti ka kampu „Lipa“ radi njihova montiranja za potrebe smještaja nezbrinutih migranata.

IZ organizira prikupljanje pomoći narodu Hrvatske

Vijesti.ba 

U džamijama u Bosni i Hercegovini i dijaspori sutra će nakon džuma-namaza biti organizirana sergija za pomoć narodu Republike Hrvatske stradalom u zemljotresu, prenosi MINA.

Plenković: U novu ulazimo s nadom u bolja vremena

Vijesti.ba 

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković poručio je u novogodišnjoj čestitki građanima da, nakon turbulentne i zahtjevne godine s izazovima bez presedana, u novu ulaze s nadom u bolja vremena.

Bihać: Protest građana ispred kampa "Bira"

Vijesti.ba 

Nezadovoljni građani Bihaća počeli su da se okupljaju ispred prihvatnog kampa “Bira” u koji bi, kako je danas odlučilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, trebalo da budu smješteni migranti iz kampa “Lipa”, javlja BHRT.

Srbija izdala uvoznu dozvolu za "Sputnjik V"

Vijesti.ba 

Agencija za lijekove i medicinska sredstva (ALIMS) izdala je danas uvoznu dozvolu za 2.400 doza ruske vakcine "Sputnjik V", rekao je za Tanjug Pavle Delić iz ALIMS-a.Odbijanje da se migranti smjeste u Biru ugrožava živote

Vijesti.ba 

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine očekuje da će situacija sa migrantima koji su nakon napuštanja kampa od strane IOM-a, boravili u veoma nehumanim uslovima na lokaciji Lipa, biti veoma brzo riješena kroz provođenje zaključka sa današnje sjednice Vijeća ministara BiH.

Vlada USK: Otvoreno pismo državnoj vlasti

Vijesti.ba 

Preko ovog kantona i leđa njegovih građana u protekle tri godine je prošlo više od 100.000 migranata. Dok su ovdašnja privreda i turizam, mir i sigurnost građana, nestajali pred očima države i svih nas, narod USK je položio sve ispite iz humanosti.

Radončić: Navijam da naša koalicija da gradonačelnika Mostara

Vijesti.ba 

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić je ocijenio da je 2020. godina obilovala ogromnim izazovima, posebno je pandemija koronavirusa uzdrmala čitavu planetu pa i BiH, ali je 2020. godina donijela i pozitivne stvari - održani su...

SDA: Pokušaj dolaska na vlast protivno Ustavu i zakonima TK

Vijesti.ba 

Pokušaj dijela političkih stranaka (PDA, SDP, NS i SBB) da na nezakonitoj sjednici preuzmu vlast u Tuzlanskom kantonu predstavlja udar na ustavni poredak na što moraju reagirati pravosudne institucije. Očekujemo da Tužilaštvo Tuzlanskog kantona odmah reagira, kako bi se izbjegle dalekosežne posljedice.

Новости из регионов


Russian.city

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Новости России