123ru.net
World News in Croatian

Новости за 14.12.2020
"Dejton nije pravi problem BiH"

Vijesti.ba 

Dejtonskim sporazumom prije 25 godina završen je rat u Bosni i Hercegovini. Ali, podjele po etničkoj linij su i danas duboke, piše njemačka štampa.

Došʼo vakat za Mostar - "manifesto" broj četiri

Vijesti.ba 

Osjećajući bol i patnju od sjećanja na prizore rušenja Staroga mosta, Dobri Bošnjani, Bono Homini u Mostaru i širom Bosne, moraju ujediniti svoja srca, svoju pamet i svoje ruke kako im se nikad više ne bi ponovilo rušenje mostova ...OHR odgovorio na pismo Čoviću: Podržavamo CIK

Vijesti.ba 

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović, uputio je pismo prošle sedmice Johannu Sattleru, Ericu Nelsonu, Valentinu Inzku i Kathleen Kavalec povodom održavanja izbora u Mostaru.

Sutra sjednica VSTV-a i zvanična ostavka Tegeltije

Vijesti.ba 

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) zakazalo je za 15. i 16. decembra dvodnevnu sjednicu na kojoj bi predsjednik tog regulatornog tijela Milan Tegeltija trebao zvanično podnijeti ostavku na tu funkciju.

Turska ide u potpuni lockdown na pet dana

Vijesti.ba 

Turske vlasti će zbog koronavirusa uvesti potpuno zatvaranje u zemlji u trajanju od pet dana, počevši od 31. decembra, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Ambasador Kraljevine Španije posjetio CIK BiH

Vijesti.ba 

Ambasador Kraljevine Španije u BiH José María Valdemoro Giménez danas je posjetio Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine (CIK) i tom prilikom se sastao sa gdinom Željkom Bakalarom, predsjednikom Centralne izborne komisije BiH.

Netanyahu u samoizolaciji

Vijesti.ba 

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu nalazi se u samoizolaciji, jer je bio u kontaktu sa kolegom koji je obolio od kovida 19.

Virtualni doček Nove godine uz Jean-Michela Jarrea

Vijesti.ba 

Skladatelj i začetnik elektronske glazbe, Jean-Michel Jarre na Silvestrovo će održati virtualni koncert u digitaliziranoj verziji crkve Notre-Dame, koji će se moći pratiti besplatno i uživo na društvenim mrežama, a sponzorira ga Unesco.Cibona se plasirala na završni turnir Kupa ”Krešimir Ćosić”

KK Cibona Vip 

Cibona je u osmini finala Kupa ”Krešimir Ćosić” očekivano pobijedila Alkar rezultatom 96-62 i tako se plasirala na Final 8 turnir koji će se održati u veljači. Kod Cibone je šest igrača ubacilo dvoznamenkasti broj poena, a prednjačili su Bilinovac i Novačić sa 18 poena i Radovčić koji je ubacio 17. Ivan Velić, trener Cibone: Čestitam […]

Читать дальше...

U Hrvatskoj sve srednje škole na online nastavi

Vijesti.ba 

Hrvatski ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuch izjavio je u ponedjeljak da su od ponedjeljka sve srednje škole u Hrvatskoj prešle na online nastavu kako bi se doprinijelo općim mjerama koje su donesene radi smanjivanja gužvi u prijevozu.

Новости от News-Life.pro


Russian.city

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Новости России