123ru.net
World News in Croatian

Одинокая Леся Никитюк потрогала нежные шары буйвола: "Просто бомбисимо"

Ковид, наука, уголь: сибирское турне Мишустина

В России за сутки выявлено 10 595 новых случаев коронавируса

Кубок Гагарина, первый раунд: результаты матчей 5 марта

Russian.city

Новости за 10.12.2020

Džaferović čestitao Hanuku Finciju i svim bh. Jevrejima

Vijesti.ba 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je, povodom Hanuke, čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakobu Finciju i svim bosanskohercegovačkim Jevrejima.

Papa će predvoditi ponoćku ranije zbog policijskog sata

Vijesti.ba 

Vatikan je u četvrtak objavio dnevni red papinih božićnih liturgija. U saopćenju se navodi da će se ponoćka 24. decembra - koja se godinama ne slavi u ponoć nego u 21.30 kako bi se papa poštedio kasnih noćnih sati - ove godine početi u 19.30.Italija...
Bakir Izetbegović čestitao Hanuku

Vijesti.ba 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović čestitao je Hanuku predsjedniku Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakobu Finciju i svim bosanskohercegovačkim Jevrejima.SDA: Sada je na redu oduzimanje povelja RS ratnim zločincima

Vijesti.ba 

Nakon što je naložio skidanje ploče sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića sa Studentskog doma na Palama, na redu je da predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, bez odlaganja, naredi oduzimanje odlikovanja osuđenim ratnim zločincima ...

Ambasada SAD: Ostavka Tegeltije samo jedan korak

Vijesti.ba 

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) Milan Tegeltija najavio je danas da će u narednoj sedmici, a nakon sjednice tog regulatornog tijela, podnijeti ostavku na tu poziciju.

Hrvatski ministar Medved u petak u Mostaru

Vijesti.ba 

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragan Čović sastat će se s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, u petak, 11. prosinca u Domu HDZ-a BiH u Mostaru u 10 sati.

Počelo potpisivanje ugovora s izvoznicima iz industrije

Vijesti.ba 

U Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u Mostaru danas je počelo potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava s korisnicima finansijske pomoći u skladu s Uredbom o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede ...

Nestao avion kod Kozare, poletio iz Banje Luke

Vijesti.ba 

Policijski službenici policijskih uprava Prijedor i Bosanska Gradiška, te Jedinice žandarmerije, u saradnji sa Helikopterskim servisom RS aktivno tragaju za sportskim avionom čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Bosanska Gradiška.

Nizozemska otkrila dvojicu ruskih špijuna

Vijesti.ba 

Nizozemska obavještajna agencija saopćila je u četvrtak da je otkrila dvojicu ruskih špijuna koji su špijunirali nizozemski naučni i tehnološki sektor, u potezu koji će najvjerovatnije dodatno zategnuti napete odnose između dvije zemlje.Turković zahvalila Republici Koreji na medicinskoj pomoći

Vijesti.ba 

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Koreje za BiH sa sjedištem u Zagrebu Kim Dong-chana.

Novalić čestitao Hanuku pripadnicima Jevrejske zajednice u BiH

Vijesti.ba 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao je uime Vlade Federacije BiH i u svoje ime praznik Hanuku pripadnicima Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini, saopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Moguće uvođenje PCR testa za ulazak u Srbiju

Vijesti.ba 

Srbija je u četvrtak prijavila 7.393 nova slučaja zaraze koronavirusom i 56 umrlih od posljedica infekcije covid 19, uz dodatno povećanje broja hospitaliziranih pacijenata na respiratorima i intenzivnoj njezi, dok se razmatra uvođenje PCR testa za ulazak u zemlju tijekom blagdana.

Koronavirus uvršten na listu profesionalnih bolesti

Vijesti.ba 

Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača uvrstio je Covid-19 na Listu profesionalnih bolesti s ciljem veće zaštite zdravstvenih radnika, saopćeno je danas iz tog ministarstva.

Новости Covid-19


Russian.city

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Новости России