123ru.net
World News in Croatian
Добавить новость

Новости за 01.01.2020

Crkva je produžena ruka Rusije, neredi u CG poruka Srbiji

Vijesti.ba 

Sve što se danas događa u Crnoj Gori čeka i Srbiju, ukoliko se usudi da riješi pitanje Kosova, ocijenio je predsjednik LDP-a Srbije Čedomir Jovanović. Uz to je konstatirao da je vrijeme da se kaže istina, zauzme stav i upozori javnost.

Zbog zagađenja zraka proglašena epizoda 'Pripravnost'

Vijesti.ba 

Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor provedbe Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka proglašava epizodu „Pripravnost“ u svim zonama na području Kantona Sarajevo u kojima se primjenjuje Plan, zbog povećanja koncentracija ...
Sutra sunčano uz blagi porast temperatura

Vijesti.ba 

U Bosni je danas bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u centralnim i istočnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle. U Hercegovini pretežno vedro.

Komesar EU: Nove metode za proširenje i Z. Balkan

Vijesti.ba 

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji za DW iznosi svoju ambiciju da tokom njegovog mandata barem jedna zemlja Zapadnog Balkana bude spremna za ulazak u EU. Ali otpori su veliki i pitanje je koliko je to realno.

Dino Merlin uveo Skoplje u 2020.

Vijesti.ba 

U prijestolnici Sjeverne Makedonije, Skoplju, veliki broj domaćih građana, kao i inostranih gostiju dočekalo je Novu godine na Trgu Makedonija uz veliku balkansku muzičku zvijezdu Dinu Merlina i druge bendovi poput "Gypsy Groove" i "Superhiks".

Nastavak protesta u Hong Kongu na prvi dan Nove godine

Vijesti.ba 

Protesti se nastavljaju u Hong Kongu na prvi dan Nove godine kada je izašlo na desetine hiljada antivladinih demonstranata zbog čega je policija ispalila suzavac i vodene topove kako bi spriječila demonstracije.

Potres kod Nevesinja

Vijesti.ba 

Potres umjerene jačine zatresao je Hercegovinu u 11 sati i 7 minuta prvoga dana nove godine.

Požar u zoo-vrtu u Njemačkoj, poginule mnoge životinje

Vijesti.ba 

U požaru u zoološkom vrtu u zapadnoj Njemačkoj stradao je veliki broj životinja u ranim satima nove godine, saopćile su vlasti. Nisu komentarisali izvještaje lokalnih medija da je požar započet pirotehičkim sredstvima od novogodišnjeg vatrometa.

Nastavljeni protesti u Iraku ispred američke ambasade

Vijesti.ba 

Više stotina iračkih pripadnika milicija i njihovih pristalica bacali su kamenice na američku ambasadu u Bagdadu drugi dan zaredom u srijedu, a sigurnosne snage ispaljivale su suzavac i šok bombe.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.