123ru.net
World News in Bosnian

Najavljen razvoj Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Srbiji

019
Najavljen razvoj Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Srbiji

Ruski ministar za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Jevgenij Ziničev rekao je u Moskvi, tokom susreta sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom, da će se i dalje razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu.

Ziničev je, kako je prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, rekao da je to najveća i jedinstvena institucija tog tipa na Balkanu.

Prema tom saopštenju ruski ministar je naveo da će stručnjaci Ministarstv uvek pomoći srpskim partnerima u slučaju vanrednih situacija i da Srpsko-ruski humanitarni centar redovno pruža praktičnu podršku srpskim kolegama u otklanjanju posledica vanrednih situacija.

Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu, najvećem gradu na jugu Srbije, otvoren je u aprilu 2012. godine, sa kako je navedeno ciljem da rusko osoblje, sa svojim kolegama iz Srbije, pomaže u slučaju elementarnih nepogoda i drugih vanrednih situacija.

Zvanična Moskva je u više navrata tražila od Srbije da ruskom osoblju zaposlenom u Centru dodeli specijalni status kroz sporazum o uslovima boravka, privilegijama i imunitetu osoblja.

Taj zahtev je kod predstavnika pojedinih zapadnih zemalja, prvenstveno Sjedinjenih Država, izazvao kritike i sumnju da bi mogao postati ruska vojna baza.

Ministar Vulin je rekao da je dogovoren nastavak saradnje i novi projekti koji treba da doprinesu većoj spremnosti i preventivnom delovanju u slučaju vanrednih situacija.

„Dogovorili smo se i da u našu zemlju dođu stručnjaci Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda i provere koliko su naše zgrade otporne na zemljotrese“, najavio je Vulin.

On se zahvalio, kako je preneto, na pomoći u unapređenju kapaciteta Srbije kroz donacije opreme i obučavanju vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Ministar policije Aleksandar Vulin boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Rusiji.

Мобильный 6
Загрузка...
Комментарии для сайта Cackle

Russian.city

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Новости России