123ru.net
World News in Bosnian

Vulin: U telefonima Belivukove grupe nađeni brojni dokazi

035
Vulin: U telefonima Belivukove grupe nađeni brojni dokazi

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je 7. marta da su od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka oduzeta 44 telefona, koji su dekodirani i u kojima su nađeni brojni dokazi krivičnih dela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Za neka od tih dela se znalo da su ih oni počinili, a za neka je tek otkriveno da su njihovo delo, saopšteno je iz MUP.

Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe fudbalskog kluba "Partizan" je, zajedno sa još 18 osoba, uhapšen 4. februara. Belivuk i saradnici osumnjičeni su za najbrutalnije zločine – otmice, ubistva, iznude i trgovinu drogom.

Govoreći o slikama i imenima operativaca MUP-a i Bezbednosno-informativne agencije, koji su radili na slučaju, a koje su nađene u telefonima pripadnika kriminalne grupe, Vulin je za televiziju Prva rekao da je imena i fotografije neko dojavio pripadnicima klana i da će biti utvrđeno ko je i to uradio.

"Vrh mafije je stradao, a stradaće i ulični prodavci", rekao je Vulin i dodao da postoje oni koji već pokušavaju da preduzmu tržište, teritoriju i mrežu klana Belivuk sa kojima će se država na isti način obračunati.

Vulin je rekao i da su imena visokih funkcionera MUP-a kojima su dostavljani transkripti nelegalno prisluškivanih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje treba da kvalifikuje krivično delo.

"Čvrsto verujem da smo dokazali njihovu umešanost i da su kršili zakon, zloupotrebljavali sistem", rekao je Vulin.

Ministar policije tvrdi da u 1.572 prisluškivana razgovora nije bilo ni jednog inkriminišućeg.

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal saopštilo je 21. januara da je pokrenulo  predistražni postupak zbog neovlašćenog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Мобильный 6
Загрузка...
Комментарии для сайта Cackle

Russian.city

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Новости России