123ru.net
World News in Bosnian

Tri televizijske djelatnice ubijene u Džalalabadu

029
Tri televizijske djelatnice ubijene u Džalalabadu

Tri žene koje su radile za televizijsku postaju u afganistanskom gradu Džalalabadu ubijene su, što je, čini se, posljednje u valu ciljanih ubojstava.

U izvještajima se navodi da su žene u dobi od 18 do 20 godina ubijene u dva odvojena, ali koordinirana napada. Četvrta je kritično ozlijeđena.

Policija kaže da je uhitila glavnog naoružanog muškarca, povezujući ga s talibanima koji poriču bilo kakvu umiješanost.

Val ubojstava potresao je zemlju, a na meti su novinari, aktivisti i druge političke osobe.

Tri ubijene žene nedavno su završile srednju školu i radile u odjelu za sinkronizaciju privatne TV stanice Enikas, rekao je njihov šef Zalmai Latifi.

Prema Associated Pressu, Mursal Wahidi napali su naoružani ljudi dok je išla prema kući. Ostale dvije koji su identificirane samo kao Shahnaz i Sadia, ubijene su u odvojenom incidentu, također dok su se vraćale kući.

"Sve su mrtve. Išle su kući iz ureda pješice kad su u njih pucali", rekao je Latifi novinskoj agenciji AFP.

Ozlijeđena žena prebačena je u bolnicu u kojoj se bori za život, rekao je glasnogovornik Reutersu.

Policija još traži druge napadače nakon što su uhitili glavnog osumnjičenika, rekao je šef policije Nangarhar Juma Gul Hemat, javlja AFP.

"Uhitili smo ga dok je pokušavao pobjeći", rekao je Hemat. "Priznao je da je izveo napad. Član je talibana."

Val ciljanih napada razorio je Afganistan dok se Sjedinjene Države povlače iz zemlje nakon što su prije godinu dana potpisali sporazum s talibanima.

TV postaja Enikas kaže da je od deset žena koje je zaposlila sada ubijeno četiri, uključujući voditeljicu Malalai Maiwand koja je ubijena u prosincu. Militantna organizacija "Islamska država" tvrdila je da stoji iza napada.

Prošlog mjeseca u glavnom gradu Kabulu ustrijeljene su dvije žene - sutkinje Vrhovnog suda.

Мобильный 6
Загрузка...
Комментарии для сайта Cackle

Russian.city

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Новости России