123ru.net
World News in Bosnian

Neredi na protestima zbog policijskog časa u Holandiji

064
Neredi na protestima zbog policijskog časa u Holandiji

Holandska policija saopštila je da je više od 3.600 ljudi širom te zemlje sankcionisano zbog kršenja policijskog časa, uvedenog radi suzbijanja pandemije korona virusa.

Policija je saopštila i da je uhapsila 25 osoba iz istog razloga ili zbog nasilja.

Nakon uvođenja policijskog sata organizovani su protesti širom zemlje, a agencija AP prenela je da su demonstranti u primorskom selu Urk, 80 kilometara severoistočno od Amsterdama, zapalili centar za testiranje na korona virus i gađali policiju raketama za vatromet.

Policija i lokalne vlasti su oštro osudili nasilje, navodeći da su demonstranti "bacali rakete za vatromet i kamenice, uništavali policijska vozila i zapalili objekat za testiranje".

"Ovo nije samo neprihvatljivo, već je i šamar, naročito za lokalne zdravstvene vlasti koje u centru za testiranje čine sve što mogu da pomognu ljudima iz Urka", navele su vlasti.

Policijski čas od 21 do 4.30 noćas je prvi put bio na snazi u celoj Holandiji.

Ta zemlja je u karantinu mesec dana i tako će ostati najmanje do 9. februara, ali uprkos smanjenju infekcija vlada je navela da je zbog pretnje novom vrstom korona virusa primorana na oštrije mere.

Holandski institut za javno zdravlje objavio je 19. januara da su se nove infekcije smanjile zahvaljujući uvođenju karantina sredinom decembra, ali je istovremeno upozorio da se očekuje da će nova vrsta virusa koja je dovela do naglog porasta infekcija u Velikoj Britaniji i Irskoj, do sredine februara činiti najmanje polovinu svih novih slučajeva COVID-19.

Prema podacima Univerziteta Johns Hopkins u Holandiji je od početka izbijanja pandemije umrlo 13.646 osoba.

Мобильный 6
Загрузка...
Комментарии для сайта Cackle

Russian.city

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Новости России