123ru.net
World News

Сулејман Угљанин и Аљбин Курти: Забринути смо што статус Санџака и Бошњака још није решен

04

Председник Странке демократске акције (СДА) Санџака Сулејман Угљанин и председник косовског покрета Самоопредељење Аљбин Курти разговарали су о «модалитетима регионалне добросуседске сарадње» и изразили забринутост због тога што статус Санџака и статус Бошњака још није решен, саопштила је СДА Санџака.

У саопштењу се наводи да статус Санџака и статус Бошњака још није решен због «нетолерантног односа српског националистичког режима према Бошњацима Санџака».

«Актуелни српски недемократски режим у Београду представља највећу препреку за успостављање европских стандарда и примену европских вредности на Балкану», оценила је СДА и истакла да Санџак заслужује статус европске регије која има право на самосталан економски и друштвени развој.

Додаје се да су Угљанин и Крути разматрали актуелну политичку ситуацију у региону са аспекта европских и НАТО интеграција које су «објективно предуслов за успостављање стабилног и трајног мира, сигурности и сарадње на Балкану».

Загрузка...
Комментарии для сайта Cackle
123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.