123ru.net

World News in Norwegian

Новости от Sportsweek.org

Sportsweek.org

Первые новости сегодня

Глава ЦИК дала старт президентской кампании

Обратный отсчет времени, оставшегося до выборов президента РФ, запустила председатель Центризбиркома РФ Элла Памфилова. Читать дальше...

Все новости

ANC-valg avsluttet

NRK.no 

Ti timer etter at delegatene startet valget på ny leder til Sør-Afrikas regjerende politiske parti, ANC, har valglokalet stengt. Det er foreløpig uvisst når valgresultatet er klart. Ledervalget står mellom Cyril Ramaphosa og Nkosazana Dlamini-Zuma.

Johan C. Løken er død

NRK.no 

Gårdbruker og politiker Johan C. Løken fra Elverum er død, 73 år gammel. Løken var blant annet landbruksminister i Kåre Willochs regjering.

Storkontrakt til Kværner Verdal

NRK.no 

Kværner Verdal har fått en kontrakt verdt nesten milliard kroner med Aker BP. De skal levere dekk og stålunderstell til den ubemannede boreplattformen på Valhall Flanke Vest.

Mann arrestert etter diplomat-drap

NRK.no 

Libanesiske tryggingsstyrkar har arrestert ein libanesisk taxisjåfør, mistenkt for drapet på den britiske diplomaten Rebecca Dykes. Nyheitsbyrået NNA melder at mannen har tilstått drapet. Politiet seier det ikkje var eit politisk motivert drap.

En hjelpende hånd

Dagsavisen 

Kreftkoordinator: Anne-Gun Agledal har kontor på Helsehuset i Drammen. Hit kommer det kreftpasienter- og pårørende som trenger bistand eller noen å snakke med. Hjelpen foregår også ved hjemmebesøk og telefonsamtaler. BEGGE FOTO: HANNE SOFIE FREMSTAD


Svenske pappaer kan få 5 mnd. perm

NRK.no 

Et utvalg nedsatt av Sveriges regjering foreslår å øke antallet øremerkede pappamåneder med foreldrepermisjon fra tre til fem måneder. I tillegg kan én måned av permisjonen overlates til andre familiemedlemmer, ifølge forslaget, skriver SVT.

IS tar på seg skyld for kabulangrep

NRK.no 

Et angrep pågår mot en militær treningsleir i Kabul. Så langt foreligger det ingen oversikt over drepte og sårede. IS har sagt de står bak angrepet. Angriperne har forskanset seg i en bygning som de skyter fra. Sikkerhetsstyrker har omringet området.

IS tar ansvar for angrep i Kabul

NRK.no 

Et angrep pågår mot en militær treningsleir i Kabul. Så langt foreligger det ingen oversikt over drepte og sårede. IS har påtatt seg ansvar for angrepet, skriver NTB. Angriperne har forskanset seg i en bygning som de skyter fra.

AFP: – Libysk borgermester drept

NRK.no 

Borgermesteren i Libyas tredje største by, Misrata, et bortført og drept, ifølge en sikkerhetskilde AFP har snakket med. Mohamad Eshtewi ble funnet død i gata etter han ble bortført at ukjente gjerningspersoner fra en flyplass søndag.

Steinullstreiken i Moss som rystet Norge

Dagsavisen 

LANDSDEKKENDE: Streiken ved Elkem-Rockwool i juni 1977 rystet både Norsk Arbeidsgiverforening (nåværende NHO) og Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund. Konflikten var en het potet i både lokalaviser og i riksmediene.